Siirry suoraan sisältöön

Miten ostaa ADA?

Miten ostaa ADA?

Cardano on hyvin mielenkiintoinen krypto, minkä takia se kerää erityisen paljon huomiota. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että hyvin monet ovat kiinnostuneita sen merkin, ADA:n ostamisesta. Loppujen lopuksi juuri itse kryptojen valuutat kuten ADA mahdollistaa erilaisten toimintojen käyttämisen, sekä tietenkin kaupan käymisen.

Mutta miten ADA merkkejä oikein voidaan ostaa? Me tulemme vastaamaan tähän kysymykseen, jotta sinä voit päästä helposti hankkimaan haluamiasi valuuttoja käytettäväksi. Kyseessä ei ole loppujen lopuksi ollenkaan vaikea asia, sinun tulee vain tietää mitä teet.

Hanki lompakko krypton säilyttämistä varten

Ensimmäinen asia, kun aloitat Cardano kryptovaluutan hankkimisen on lompakon hankkiminen. Se on hyvä nimittäin olla valmiina, minkä syyn tulemme selvittämään myöhemmin. Krypto lompakon valmiiksi laittaminen vie hieman aikaa, mutta kyseessä on onneksi vaivaton prosessi.

Sinun tulee tietenkin tietää, minkälaisia lompakoita on olemassa. Ne voidaan jakaa kahteen ryhmään, kylmiin ja kuumiin lompakoihin. Kylmät eli ohjelmisto lompakot ovat tarkoitettu pidempiaikaiseen säilytykseen, ja ne ovat kaikista turvallisin vaihtoehto. Niiden käyttäminen on kuitenkin huomattavasti hitaampaa kuin kuumien lompakoiden. Ne ovat tarkoitettu kryptovaluuttojen päivittäistä käyttöä varten.

Koska lompakot ovat tarkoitettu selkeästi eri tarkoituksiin, monilla aktiivisilla kaupan kävijöillä on käytössä molemmat lompakot. Tämän avulla he voivat varmistaa, että he voivat siirrellä kryptovaluuttaa halunsa mukaan lompakosta toiseen. Molempiin kategorioihin kuuluu lukemattomasti luotettavia vaihtoehtoja. Toisin sanoen sinulle riittää vaihtoehtoja, sinun tulee vain varmistaa niiden hyväksyvän juuri Cardanon ADA merkki.

Valitse vaihto käytettäväksi

Kun olet laittanut lompakon valmiiksi, sinun tulee valita vaihto. Vaihdolla tarkoitetaan sivustoa tai palvelua, jolla voit kirjaimellisesti vaihtaa haluamaasi fiat valuuttaa, kuten euroa, kryptovaluuttaan. Voit myös vaihtaa toisin päin, eli voit halutessasi myydä kryptovaluuttoja fiat valuuttaa vastaan vaihdolla.

Vaikka monista kryptovaluutoista voidaan käydä kauppaa muiden ihmisten kanssa, moni aloittaa kaupan käymisen juuri vaihtojen avulla. Tästä syystä vaihtoja on hyvin monia, joiden väliltä voit valita. Onkin suositeltavaa käyttää hieman aikaa eri vaihtojen vertailuun. Ne voivat erota toisistaan esimerkiksi eri maksujen mukaan, ja toiset vaativat enemmän kaupankäynnin aloittamisessa. Varmista aina, että juuri Caardano on ehdottomasti saatavilla. Voimme kuitenkin sanoa, että koska kyseessä on niin suosittu vaihtoehto, se on löydettävissä kaikilta kuuluisimmilta ja suosituimmilta vaihdoilta.

Osta ADA merkkejä

Kun olet valinnut itsellesi vaihdon käytettäväksi, sinun pitää seuraavaksi vain ostaa ADA merkkejä. Se, miten itse ostoprosessi tapahtuu riippuu hieman käyttämästäsi sivustosta. Kuitenkin se on lähes aina varsin samankaltainen.

Ensimmäisenä sinun tulee tehdä talletus sivustolle. Suositut vaihdot mahdollistavat kaikki suosituimmat maksutavat, joten sinulla riittää vaihtoehtoja, joiden väliltä voit valita. Kun olet suorittanut maksun, voit siirtyä ostamaan ADA merkkejä. Sinun pitää siirtyä markkina-alueelle, ja etsiä ADA merkkien osio, ja valita se, mihin haluat vaihtaa niitä. Esimerkiksi monet aloittelijat valitsevat EUR/ADA osion, jossa vaihdetaan euroja ADA merkkeihin.

Täällä voit päättää kuinka suurella summalla haluat ostaa ADA merkkejä. Voit joko ostaa tietyn verran merkkejä, tai valita ostavasi niitä tietyllä summalla, valinta on sinun. Kun olet hyväksynyt tämän oston, olet juuri ostanut itsellesi ADA merkkejä.

Siirrä ADA merkit lompakkoon käyttöä varten

Kun olet ostanut itsellesi haluamasi määrän ADA merkkejä, on hyvin tärkeää, että siirrät ne krypto lompakkoon. Jos haluat käydä niillä kauppaa pian, voit siirtää ne kuumaan lompakkoon. Jos taas aiot vain säilyttää niitä pidemmän aikaa, on hyvä idea siirtää ne suoraan kylmään lompakkoon.

Tämä johtuu siitä, että vaikka vaihdot ovat turvallisia ja ne tarjoavat väliaikaisen lompakon, niiden tarjoamat lompakot eivät ole turvallisia säilytyspaikkoja. Vaihdot joutuvat silloin tällöin hakkerien uhriksi. Jos säilytät ADA merkkejä siellä, ne voivat siten joutua hakkerien uhriksi helpoksi. Vältä tämä siirtämällä merkkisi varmaan turvaan!